مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:21503 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

چه چيزهايي سبب مي شود كه عبادت براي انسان لذت بخش بشود
1 ) عواملي كه مي تواند عبادت و نماز را براي انسان لذت بخش كند چند چيز است: الف) قبل از عبادت انسان خود را مستعد و مهيا سازد؛ يعني، قدري به خود تليقين كند من در صدد نيايش و نماز هستم و سعي كند افكار متفرق را از ذهنش دور كند. ب) حتي الامكان در گل وقت نماز بخواند؛ يعني، با كسالت - خستگي و خواب آلودگي - وارد نماز نشود. {Aلاتقربوا الصلوة و انتم كسالي!!! A} ج) در محيط پر سر و صدا و آشوب به نماز نايستد، بلكه محيط آرام و با فراغتي را انتخاب كند. د) در حين نماز مصمّم بر مراقبت باشد و اگر احياناً افكار ديگري به او هجوم آورد به محض توجّه سعي كند خود را از دام آن افكار برهاند. 2- اصولاً در خانواده هايي كه پدر و مادر بي سواد هستند و فرزندان آنها به پايه تحصيلات عالي مي رسند مشكلاتي وجود دارد، ولي بايد با آنها مدارا كنيد. به هر حال آنها والدين شما هستند و توصيه هاي بسيار اكيدي در قرآن مجيد و ساير متون اسلامي در رعايت حال پدر و مادر به ما شده است. به خصوص با تلاش و فداكاري آنهاست كه فرزندانشان توانسته اند به رتبه تحصيلات عالي برسند. بنابر اين سفارش اكيد ما اين است كه مراقب حال پدر و مادر خود باشيد و اگر هم احياناً خطايي از آنها در رابطه با خودتان مي بينيد اغماض كنيد و متقابلاً ملاطفت و محبت را در حق آنها فراموش نكنيد. 3- البته غيبت و پرده دري نسبت به آبروي اين و آن كار ناشايست و ناروائي است و در قرآن مجيد و نيز ساير متون اسلامي تأكيد زيادي بر احتراز از اين گناه كبيره شده است. لكن در عين حال شما سعي كنيد با مدارا و تعبيرات حساب شده و ملايمي آنها را از اين مسئله بر حذر داريد. اگر در برخي موارد به تذكرات شما اعتنا نكردند سعي كنيد با ظرافت مجلس را ترك كنيد. نكته ديگري كه در اين مورد بايد توجه داشته باشيد اين است كه بدگويي نسبت به ديگران - غيبت - موارد مجازي هم دارد. اول - گاهي طرف انسان متجاهر به فسق است؛ يعني، از انجام كار زشت در انظار ديگران پروايي ندارد. چنين فردي غيبتش مجاز است. دوم - موارد خاصي مانند مشورت - فرض كنيد براي ازدواج - در اين صورت بايد آنچه به اين جريان مربوط مي شود براي كسي كه نظر خواسته گفته شود. سوم - كسي درصدد رفاقت يا شراكت با ديگري است و از حالات او كاملاً مطلع نيست و ديگران مي دانند كه او غفلت كرده و دارد خودش را گرفتار مي كند. در اينجا وظيفه گفتن و برحذر داشتن است اينجا جاي سكوت نيست و عنوان غيبت را پيدا نمي كند. موارد ديگري نيز هست كه فقها و اساتيد اخلاق استثنا نموده اند.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.